Feedback

Hoe kan ik feedback aanvragen?

Je kunt zeer eenvoudig en snel feedback aanvragen door naar de “Request feedback” pagina te gaan in de web app. Hier selecteer je het project waarvoor je feedback wilt aanvragen en degene van wie je feedback wilt aanvragen. Vervolgens vul je de periode en het aantal uur in en kun je je aanvraag indienen.

Waar kan ik mijn feedback lezen?

Je kunt je feedback terugvinden op de “My feedback” pagina.

Wat is de status van mijn feedback aanvraag?

Jouw feedback aanvraag kan maar twee statussen hebben: aangevraagd of ingevuld. Zodra je je feedback aanvraagt blijft deze openstaan als aangevraagd totdat deze ingevuld is. Als je meer info wilt waarom een feedback aanvraag nog niet ingevuld is kun je het beste even contact opnemen met de reviewer.

Hoe kan ik iemand feedback geven?

Als manager of reviewer bij een van onze klanten kun je eenvoudig binnen een minuut feedback geven via de “Provide feedback” pagina. Wanneer je openstaande feedback aanvragen hebt zul je hier bovenaan de pagina een melding van krijgen. Door op “Provide feedback” te klikken worden de algemene gegevens zoals periode, aantal uur, project en naam freelancer alvast ingevuld. Je hoeft dan alleen de freelancer nog te beoordelen op vijf verschillende gebieden door middel van een simpele slider. Eventueel kun je nog “public” of “private” comments toevoegen. De private comments zijn enkel zichtbaar voor de job owner en project manager in jouw bedrijf en de freelancer zelf. De public comments zijn daarnaast ook zichtbaar voor potentiele toekomstige opdrachtgevers. Let erop dat je geen feedback kunt geven zonder eerst je functietitel in te vullen. Hiervoor ga je naar “Profile settings” en vul je je functietitel in bij “Current job title”.

Ik heb een feedback aanvraag ontvangen, maar kan deze niet invullen.

Waarschijnlijk heb je je functietitel nog niet ingevuld en krijg je hiervan ook een melding op de “Provide feedback” pagina. Om dit op te lossen ga je naar “Profile settings” en vul je je functietitel in bij “Occupation”. Mocht het hierna alsnog niet lukken neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Waarom moet ik mijn functietitel invullen als ik iemand feedback wil geven?

In het kader van de AVG privacy wetgeving proberen wij zo min mogelijk informatie te delen. Het is voor een toekomstige opdrachtgever niet relevant hoe jij heet maar wel welke functietitel je had op het moment dat je de feedback gaf aan een freelancer. Om die reden laten wij aan potentiele opdrachtgevers niet de namen zien van beoordelaars maar wel hun functietitels.

Wie kan mijn feedback zien?

Dit is per onderdeel van de feedback verschillend. De cijfers, industry van de klant, bedrijfsnaam, functietitel van de beoordelaar en public comments kunnen gezien worden door potentiele toekomstige opdrachtgevers. Als freelancer zelf zie je alle informatie die de beoordelaar invult (inclusief de private comments), behalve het antwoord op de vraag of hij/zij ooit nog met jou zou willen samenwerken. De job owner bij de klant ziet alle informatie inclusief het antwoord op de vraag of jouw beoordelaar ooit nog met jou samen wil werken. De medewerkers van Bayrock.Network die betrokken zijn bij het recruitment proces of die onderdeel uitmaken van de back-office zien alle informatie behalve de private comments.

Wat als een van de feedback aspecten niet relevant is?

Alle feedback aspecten zijn altijd relevant. Lees hiervoor goed de toelichtingen bij de verschillende onderdelen. Hierin staan voorbeelden wat je kunt verwachten van freelancers op verschillende functieniveaus. Vaak wordt gedacht dat “Commercial acumen” of “Leadership” niet relevant is. Dit is echter onjuist. Commercial acumen heeft niet alleen betrekking op het verkopen van diensten, maar ook op de mate waarin een freelancer bijvoorbeeld nieuwe manieren bedenkt om processen efficienter in te steken en zo kostenbesparingen te realiseren. Leadership heeft niet alleen betrekking op het leiden van een team maar ook op de mate waarin iemand leiderschap neemt over zijn eigen werkzaamheden en ontwikkeling, door bijvoorbeeld regelmatig om feedback te vragen en verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen taken. Mocht je ondanks deze voorbeelden geen goed beeld hebben van de werkzaamheden geef dan een 6 omdat dit betekent dat er in ieder geval geen aspecten zijn geweest die onvoldoende of boven verwachting waren.

Is een 6 het beste cijfer wat ik iemand kan geven?

Ondanks het feit dat we in Nederland een sterke zesjes cultuur hebben schijnt er nog een heel spectrum aan cijfers boven de 6 te zijn. Als iemand alles heeft gedaan wat je van diegene kunt verwachten op een bepaald gebied geef dan gewoon een 10. Dit zou je waarschijnlijk ook doen bij een goed restaurant, hotel of elektronisch apparaat op The Fork, Booking of Bol.

CONTACT

Stuur ons een bericht