Referenties

Wat zijn referenties?

Een referentie is een contactpersoon waar je mee of voor hebt gewerkt in een eerdere opdracht of in een eerder dienstverband, zoals bijvoorbeeld een oud-manager of oud-collega. Bij traditionele recruitment bureaus of intermediairs geef je hun contactgegevens door en wordt er soms een telefonisch gesprek met ze gevoerd over jouw eerdere prestaties. Bij Bayrock.Network kun je zelf referenties uitnodigen om jouw eerdere prestaties te beoordelen op dezelfde manier als wanneer zij jou feedback zouden geven in de web app. Zij geven je een cijfer op een aantal verschillende gebieden en kunnen eventueel een korte toelichting opnemen in de “private comments” of “public comments”. De prive coments zijn zichtbaar voor jou en de public comments zijn ook zichtbaar voor Bayrock.Network en potentiele toekomstige opdrachtgevers. Wij kunnen vervolgens de referenties valideren door contact met ze op te nemen.

Waarom zou ik een referentie aanleveren?

Het is belangrijk dat wij referenties ontvangen om de kwaliteit van onze leden zo veel mogelijk te kunnen waarborgen. Wij zullen altijd kandidaten met (betere) referenties voorrang geven. Daarnaast zijn referenties ook zichtbaar voor de (potentiele) opdrachtgevers en vergroot je hiermee je kans op een opdracht. De referenties die worden aangeleverd worden door ons gevalideerd. Zodra deze zijn gevalideerd is dit zichtbaar in jouw profiel.

Hoe vraag ik een referentie aan?

Neem contact op met een oud-manager of collega en vraag of je hem of haar kunt opgeven als referent. Wanneer deze persoon instemt, kun je via je profiel een referentie aanvragen. Ga hiervoor naar de “Experience” sectie van jouw profiel. Zoek de functie/opdracht waar je een referentie voor wilt aanvragen en click op het “notities” pictogram. Vervolgens kun je alle gegevens invullen en ontvangt diegene een link waarmee zij jouw referentie kunnen invullen.

Kan ik een referentie aanvragen voor banen/opdrachten die niet via Bayrock.Network verliepen?"

Ja, dit kan. Ga hiervoor naar de “Experience” sectie van jouw profiel. Zoek de functie/opdracht waar je een referentie voor wilt aanvragen en click op het “notities” pictogram. Vervolgens kun je alle gegevens invullen en ontvangt diegene een link waarmee zij jouw referentie kunnen invullen.

Valideren jullie referenties?

Ja, wij valideren referenties. Dit doen we door middel van steekproeven of op verzoek van een potentiele opdrachtgever. Wanneer wij een referentie gevalideerd hebben is dit zichtbaar voor jou en de opdrachtgever op jouw profielpagina.

Hoe valideren jullie referenties?

Dit doen we door middel van steekproeven of op verzoek van een potentiele opdrachtgever. We nemen dan contact op met degene die de referentie heeft verstrekt en bespreken de referentie. Daarnaast doen we extra checks om vast te stellen of diegene daar ook echt heeft gewerkt.

Welke gegevens zien opdrachtgevers van mijn referenties?

Opdrachtgevers zien van jouw referenties het bedrijf, jouw functie, de functietitel van degene die de referentie heeft gegeven, de cijfers die je hebt gekregen, eventuele publieke comments en of de referentie al gevalideerd is door Bayrock.Network.

CONTACT

Stuur ons een bericht