Group 2159

Verzekeringen via Bayrock Network

Hieronder vind je de meer info over de belangrijkste verzekeringen die je als freelance finance professional nodig hebt. Bayrock Network werkt samen met een assurantieadviseur met AFM vergunning om jou de beste BAV en AOV verzekeringen te kunnen bieden. Afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en met hoge kortingen. Heb je daar geen interesse in, dan zie je hieronder welke alternatieven er allemaal zijn.

BAV via Bayrock

Sluit je beroepsaansprakelijkheids-verzekering af via Bayrock Network en krijg

€ 25 cashback korting

AOV via Bayrock

Sluit je arbeidsongeschiktheidsverzekering af via Bayrock Network en bespaar honderden euros.

Advies kosten: € 250
Service abonnement: € 20 p.m.
(normale prijs €450 + € 30 per maand)

Group 2184

Verzekeringen voor freelancers

Beroepsaansprakelijkheisverzekering

Met deze verzekering ben je gedekt als je aansprakelijk bent voor financiële schade (ook wel vermogensschade) van de opdrachtgever, die ontstaat doordat jij een fout maakt tijdens je werk. Het is eigenlijk een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die materiële schade aan zaken of personen dekt.

Als freelancer heb je te maken met meer risico's dan wanneer je in loondienst werkt. Je kan bijvoorbeeld aansprakelijk gesteld worden voor schade die door jou of je bedrijf veroorzaakt is of je kan langdurig ziek/arbeidsongeschikt worden. Wanneer je in loondienst bent neemt je werkgever deze deels op zich en deels kun je aanspraak maken op sociale voorzieningen zoals de WIA. Als freelance finance professional word je door opdrachtgevers, intermediairs of brokers vaak contractueel verplicht gesteld om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Daarnaast kan een arbeidsongeschiktheidsverzekering in de meeste situaties heel handig zijn. Lees hieronder meer over deze verzekeringen en hoe je ze kan afsluiten.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Met deze verzekering ben je gedekt als je aansprakelijk bent voor financiële schade (ook wel vermogensschade) van de opdrachtgever, die ontstaat doordat jij een fout maakt tijdens je werk. Het is eigenlijk een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die materiële schade aan zaken of personen dekt.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen zijn vooral belangrijk wanneer er een grote kans is dat je zaken beschadigt of mensen letsel toebrengt. Bijvoorbeeld als ondernemer in de bouw, Uber chauffeur of zelfs Deliveroo bezorger loop je veel meer risico dat je in de uitoefening van je werk materiële schade veroorzaakt. Als finance professional is dit risico veel kleiner, maar dit wordt over het algemeen standaard meeverzekerd bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Met deze verzekering ben je gedekt als je aansprakelijk bent voor financiële schade (ook wel vermogensschade) van de opdrachtgever, die ontstaat doordat jij een fout maakt tijdens je werk. Het is eigenlijk een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die materiële schade aan zaken of personen dekt.

Volgens de ZZP Barometer heeft nog steeds maar een op de vijf ondernemers een AOV verzekering. Dit percentage ligt bij freelance finance professionals hoger omdat in het onderzoek ook ondernemers worden meegenomen die veel minder verdienen en daardoor de verzekering relatief duur vinden. Voor freelance finance professionals kan de verzekering nog steeds redelijk duur zijn, maar ten opzichte van je verzekerde inkomsten valt het eigenlijk wel mee. De maandelijkse premies lopen echter sterk uiteen en zijn afhankelijk van meerdere factoren waaronder je leeftijd, je beroep en de dekking. De maandpremie neemt ook toe gedurende de looptijd. Ter indicatie: je kan een inkomen van € 80.000 verzekeren voor een maandelijkse premie tussen EUR 150 en EUR 600 per maand, afhankelijk van je leeftijd. Uiteindelijk is de afweging die je moet maken of je liever een paar honderd euro extra bruto inkomsten hebt per maand of de zekerheid dat je ook bij arbeidsongeschiktheid een inkomen hebt. Dit zal afhankelijk zijn van je persoonlijke situatie; heb je bijvoorbeeld een hypotheek en kinderen dan wil je waarschijnlijk niet het risico lopen dat je met je gezin dakloos wordt. Heb je echter weinig financiële verplichtingen en nog andere inkomstenbronnen dan ben je mogelijk wel bereid dit risico te nemen. Je moet er echter ook rekening mee houden dat je situatie over 30 jaar misschien heel anders is en je dan mogelijk nog steeds arbeidsongeschikt bent.

Volgens de AFM is een AOV een financieel complex product met een grote impact. AOV verzekeringen kunnen daarom alleen afgesloten worden door adviseurs met een AFM vergunning. Een goede adviseur kan alle opties met je doorspreken en je helpen de beste verzekering af te sluiten voor jouw persoonlijke situatie. Het is ook mogelijk om in bepaalde gevallen de verzekeringen online af te sluiten via vergelijkingswebsites of direct bij een verzekeraar. Je betaalt in alle gevallen een bedrag voor het afsluiten van de verzekering in de vorm van advies/afsluitkosten en een maandelijkse fee voor het beheer van je verzekering. Voor de maandelijkse fee worden verschillende niveaus van dienstverlening verleend waaronder hulp/advies bij ziekte, het verwerken van mutaties en het periodiek beoordelen of je nog goed verzekerd bent. Wanneer je je verzekering online rechtstreeks bij een van de verzekeraars afsluit kun je een paar honderd euro besparen op de advieskosten, maar doordat je niet alle verzekeraars vergelijkt is de kans groot dat je niet de meest voordelige verzekering hebt voor jouw persoonlijke situatie. Daarnaast kun je maar een beperkt aantal opties kiezen en krijg je daardoor een minder passende verzekering. Dit laatste geldt ook voor vergelijkingswebsites.

Alternatieve verzekeringen

Hieronder zie je welke opties je nog meer hebt, als je geen verzekering via Bayrock Network wilt afsluiten of misschien überhaupt geen verzekering wilt afsluiten.

Andere adviseurs


Je kan je verzekeringen natuurlijk regelen via een andere adviseur. De prijzen van de verzekeringen zijn hetzelfde. Het grootste verschil tussen de adviseurs is dat ze niet de polissen van alle verzekeraars aanbieden. Voor auditors zijn er maar weinig verzekeraars die de BAV bieden. De meest populaire zijn Hienfeld en AIG. Beiden worden ook aangeboden via onze partner Succes Verzekerd. Voor je BAV betaal je geen advieskosten, maar voor de AOV wel. Deze prijzen kunnen ook sterk verschillen per adviseur. Je AOV kun je redelijk voordelig regelen via ZZP Nederland en je BAV via Koekenburg Van Vuuren.

LET OP:

Het grootste verschil in de maandelijkse premie voor de BAV van auditors wordt veroorzaakt door het meeverzekeren van werkzaamheden in het kader van wettelijke controles. Verschillende adviseurs geven hier verschillende adviezen over. Vanuit Bayrock Network adviseren we je om dit wel mee te verzekeren als je betrokken bent bij jaarrekeningcontroles.

Online afsluiten

Je kunt je verzekering bij een aantal partijen ook direct online afsluiten. Hierbij zijn de advies kosten vaak wat lager, omdat je eigenlijk heel veel zelf doet. Ook de maandelijkse fees zijn dan lager of verwerkt in het maandelijkse bedrag dat je betaalt voor de verzekering. Het nadeel is dat je mogelijk niet alle partijen vergelijkt en niet voldoende rekening houdt met jouw persoonlijke situatie. Ook heb je zelf waarschijnlijk nog geen ervaring met verzekeraars en assurantie adviseurs hebben dat wel, waardoor ze beter de voor en nadelen van de  verschillende partijen kennen.

Je kan je AOV onder andere direct online afsluiten bij een van de volgende verzekeraars:

Via je bank regelen

Veel banken bieden direct of indirect ook verzekeringen aan voor freelancers. Zo kun je onder andere via de Rabobank of Knab je ZZP verzekeringen regelen. Vaak gaat dit via dezelfde adviseurs of verzekeraars als wanneer je het rechtstreeks afsluit, maar dan met een extra korting.

Je kan je AOV verzekering o.a. via de volgende banken regelen:

Het grootste verschil in de maandelijkse premie voor de BAV wordt veroorzaakt door het meeverzekeren van werkzaamheden in het kader van wettelijke controles. Verschillende adviseurs geven hier verschillende adviezen over. Vanuit Bayrock Network adviseren we je om dit wel mee te verzekeren als je betrokken bent bij jaarrekeningcontroles.

Broodfondsen

Als je helemaal geen verzekering wilt kun je ook terecht bij de broodfondsen. Dit zijn geen echte verzekeringen maar stichtingen of verenigingen waar je een bepaald bedrag aan betaalt als "premie". Zo wordt er een potje opgebouwd waaruit ondernemers uitbetaald worden bij ziekte. Hierbij gelden wel voorwaarden die per broodfonds kunnen verschillen.

Vind een broodfonds bij jou in de buurt via www.broodfonds.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht